5. september 2023 – Konsert: NisioTrio

NisioTrio tar for seg Øymusikk fra hele Hellas og tar deg med på en musikalsk reise fra Dodekanesene til Kyklades og Ioniske øyene til Kreta med fele, piano, perkusjon og stemmer. Dette er absolutt dansemusikk, da hver rytme og sang nesten alltid har en dans som hører til, så hvis du er en danseentusiast er denne konserten for deg!

Gruppa består av Glafkos Smarianakis, Hara Tsalpara og Marianna Sangita Angeletaki Røe.

Glafkos Smarianakis er født og oppvokst på Rhodos. Han begynte å spille fiolin i 6-års alderen og har gjennom oppveksten studert med klassiske og trad-lærere med store navn i Hellas som Kiriakos Gouventas og O. Korelis. Han studerte på musikkonservatoriet i Athen. Han har vært profesjonell musiker fra en alder av 15 og spilt i band med mange foskjellige uttrykk og sjangre. Han eier et veldig stort repertoir med folkemusikk fra Hellas, urban musikk og balkansk musikk. Glafkos er nå bosatt og basert i Athen hvor han arbeider som musiker og fiolinlærer og har fokus på å forstå og videreføre kulturarv både innenfor gresk og balkansk musikk. 

Hara Tsalpara er pianist, sanger og multiinstrumentalist født og oppvokst i Athen. Hun gikk ut av studiet i klassisk piano fra konservatoriet i Athen i 2011. I 2007 begynte hun å gå dypere inn i urban musikk og folkemusikk og i 2011 begynte hun å spille trekkspill. Fra 2011 har hun jobbet som musiker i Hellas i ulike tavernas, konsertsteder, teaterproduksjoner, bokbad og andre kulturelle begivenheter. Hun har vært en del av utallige prosjekter og band som har fokus på urban og folkemusikk fra Hellas, men også Balkan og det Øst-Middelhavet, der hun har forsket på stemmebruk og piano innenfor disse tradisjonene. Hara underviser også både privat og i større workshops. Hennes nye prosjekt «Anadysi» er en performance/musikkforestillng der hun bruker sin kunnskap innenfor tradisjonell musikk til å lage egne låter og tekst som hun fremfører i sampsill med skuespillere. 

Marianna Sangita Angeletaki Røe er en gresk/norsk vokalist, komponist, tekstforfatter og perkusjonist. Hun har gjort seg bemerket i Norge og Europa med bandet Broen, og med bl.a. Hyllest til Joni Mitchell, Gurls & Trondheim Jazz Orkester, ON. Marianna ser på seg selv som et musikalsk hybrid og er interessert i all slags musikk og kanskje spesielt folkemusikk fra ulike steder i verden. Marianna vant JazZtipendiatet i 2021 og premierte hennes bestillingsverk for Trondheim Jazzorkester med tittel «Spiti/Hjem» på Moldejazz i 2022. Verket har siden da turnert høsten 2022 til varme mottakelser og fortsetter å spille konserter og turnere. Marianna vant nylig Spellemansprisen som en del av plata «Oui» av Gurls & Trondheim Jazzorkster.

Similar Posts